1. Cartea "Cedrii sunători ai Rusiei" QUESITO nr.1

In jos

1. Cartea "Cedrii sunători ai Rusiei" QUESITO nr.1

Mesaj  dianusa_ed la data de Joi Mar 18, 2010 12:54 pm

<< ..─ Biblia, Vladimir, nu a dictat-o neapărat Dumnezeu.
─ Dar cine a scris-o, după tine?
─ Ar fi putut-o scrie oamenii care au inventat religia. S-au adunat la un loc şi au scris-o.
─ Înseamnă că a fost aşa simplu? S-au adunat oamenii, au scris o carte, au inventat subiectele, legile? Şi această carte trăieşte, iată, de mai multe milenii şi pare a fi cea mai răspândită şi mai citită carte din toate timpurile. În secolele trecute s-au scris o multitudine de cărţi minunate, dar cu Biblia, niciuna nu este în stare să se măsoare.
─ Ce înseamnă asta, după tine?
─ Nu ştiu. Cărţile antice, desigur, există de mulţi ani, dar marea parte a oamenilor citeşte oricum şi literatura contemporană; romane, cărţi poliţiste şi tot felul de alte genuri. De ce?
─ Deoarece, pentru a citi astfel de cărţi aproape că nu este necesară judecata proprie. Pentru a citi Biblia, însă, se cere neapărat conştiinţă, iar la multe întrebări trebuie date propriile răspunsuri. Doar aşa poate fi înţeleasă Biblia. Se deschide doar în acest fel. Dacă va fi interpretat strict dogmatic, atunci este de ajuns să fie citite şi memorizate doar unele versete. Însă, oricare dogmă care vine din afară şi nu este conştientizată în interiorul omului, blochează toate posibilităţile Omului - Creator.
─ Şi căror întrebări se poate răspunde citind Biblia?.. >>


Cum trebuie citită Biblia ca să fie înţeleasă aşa cum a fost gândită? Cine a scris-o şi cu ce scop? Care alte cărţi ar putea avea valoarea Bibliei? Şi ce înseamnă " Dacă va fi interpretat strict dogmatic, atunci este de ajuns să fie citite şi memorizate doar unele versete. Însă, oricare dogmă care vine din afară şi nu este conştientizată în interiorul omului, blochează toate posibilităţile Omului - Creator." ???
Vă invit să interveniţi, este un subiect intrigant. Nu aveţi teamă, nu există tabu-uri !!! (doar în cotloanele umbrite de teamă şi preconcepţii ale fiinţei noastre, sălăşluiesc tabu-urile).
redacţia
avatar
dianusa_ed

Mesaje : 8
Data de inscriere : 17/03/2010
Localizare : România

Vezi profilul utilizatorului http://www.editura-dianusa.com

Sus In jos

Re: 1. Cartea "Cedrii sunători ai Rusiei" QUESITO nr.1

Mesaj  sadang la data de Lun Iun 04, 2012 1:11 pm

...Însă, oricare dogmă care vine din afară şi nu este conştientizată în interiorul omului, blochează toate posibilităţile Omului - Creator." ???...

Este simplu, tot ceea ce vine din afara si nu rezoneaza cu propria cunoastere si intelegere se loveste ca nuca-n perete! Conceptul de dogma presupune acceptare neconditionata si bineinteles, neinteleasa a unei informatii. Doar acceptare, fara procesare si interpretare prin propria ratiune si intuitie. Dogmele de toate felurile si din toate domeniile, definesc nivelul actual de evolutie al societatii umane, si a fiecarui individ in parte. Iar acceptarea si cultivarea dogmei, aduce pe langa perpetua ignoranta si perpetua lipsa de responsabilitate, si implicit, transformarea omului dintr-un permanent creator plenipotent, intr-o biata creatura, orbecaind prin intunericul ignorantei, cu inversunare mentinut si cultivat de catre cei ce tin "fraiele" acestei lumi! Pe baza acestor dogme si a ceea ce dezvolta acestea in mentalul individual si colectiv, cat si reflectiile acestor actiuni in corpurile energo-informationale mai subtile, se exercita controlul si subjugarea fiecaruia dintre noi.

Natura umana este o natura creatoare, modelatoare a lumii exterioare. Noi toti cream lumea exterioara noua. O modelam permanent, fara sa stim. Insa altii stiu si ne controleaza si drectioneaza fara ca noi sa bagam macar de seama. Se folosesc doar de noi. Lumea actuala, cu toate ale ei, reprezinta propriile noastre zvarcoliri launtrice. Toate schismele si razboaiele interne din fiecare din noi. Care mai ales in aceste timpuri sunt duse la extrem.

Orice informatie, traiere, eveniment, acceptate dogmatic distrug putin cate putin creatorul din noi. Ne rapesc dreptul la sentimente proprii, la gandire proprie, la toate acele trairi si nuante emotionale pe care le putem experimenta, acum si aici, prin propriul complex energo-informational al corpurilor subtile, intr-o masura mai mare sau mica, fiecare dupa cum le poate percepe si rezona cu ele. In final, toate acestea ne rapesc dreptul de a modela exteriorul in cunostinta de cauza, de a fi co-creatori unul alaturi de celalalt si de a ne asuma responsabilitatile propriilor actiuni, aici si acum. Ne rapesc dreptul de a crea o luma dupa dorinta noastra a tuturora, si ne obliga sa fim vesnice slugi ale ignorantei inoculate si cultivate cu sarg si interes de altii.

Ii multumesc Anastasiei, lui Vladimir, voua si multor altora, ca prin voi toti am putut sa deschid ochii. Sa vad si sa inteleg, uneori mai mult decat mi-as fi dorit chiar. Sa avem pace, iubire si lumina cu totii si sa putem dovedi toate cate ne-or aparea in cale.

sadang

Mesaje : 6
Data de inscriere : 04/06/2012

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum